Kontakt

  Montažna gradnja Tadej Zimic s.p.
  Ul.bratov Komel 29
  1210 Ljubljana

  ID:SI70525633

  T: +386 41 204 650
  E: info@zimic.si

  O nas

  Lepo pozdravljeni na spletni strani podjetja Montažna gradnja Tadej Zimic s.p. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002. Naše podjetje deluje na področju gradnje nizkoenergijskih in pasivnih stavb. Vse od ustanovitve podjetje sledi naslednjim smernicam: vlaganje v razvoj, uporaba in varovanje naravnih obnovljivih virov, trajnostna nizkoenergijska gradnja.

  Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja, prodaja in vgradnja celulozne toplotne izolacije ZIMICELL, gradnja pasivnih hiš in testi zrakotesnosti Blower door. Prodajamo tudi vse potrebne materiale za nizkoenergijsko gradnjo, toplotne izolacije, sistem materialov za zagotavljanje zrakotesnosti, les in lesene konstrukcije, ogrevalni in prezračevalni sistem.

  V letu 2013 smo pričeli s pilotno proizvodnjo toplotne in zvočne izolacije iz celuloznih vlaken. V prihodnosti nameravamo svoj proizvodnji program širiti s ponudbo najrazličnejših naravnih izolacij oz. izolacij iz obnovljivih materialov.

  Ključni strateški cilji našega podjetja so:
  • Promocija energetske učinkovitosti stavb z uporabo naravnih gradbenih materialov
  • Postati vodilni proizvajalec naravnih izolacijskih materialov v jugovzhodni Evropi
  • Z inovativnimi in okolju prijaznimi izolacijskimi materiali prodreti na trge držav članic Evropske Unije in jugovzhodne Evrope
  • Krepiti konkurenčnost podjetja z vlaganjem v razvoj
  V skladu z našimi strateškimi cilji smo se v letu 2012 vključili v več raziskovalnih projektov. Prvi med njimi je projekt sedmega okvirnega programa MultiHemp (Multipurpose hemp for industrial bioproducts and biomass), kjer bomo skupaj s partnerji iz vse Evrope razvijali vpihano izolacijo iz konopljinih vlaken. Drugi projekt, ki ga izvajamo skupaj z Biotehniško fakulteto, Oddelkom za lesarstvo, je "Razvoj izolacijskih plošč iz celuloznih vlaken". Tretji projekt, v katerega smo se vključili v letu 2013 pa je EnergyViLLab, katerega skupni namen je vzpostaviti več živih virtualnih laboratorijev oziroma okolij, kjer bi končni porabniki neposredno sodelovali pri razvoju izdelkov in storitev s področja varčne rabe energije, obnovljivih virov energije in trajnostnih sistemov mobilnosti. Slovenski del projekta vodi Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Inštitut Andrej Marušič (IAM).