00386 41 204 650

info@zimic.si

home home facebook  
   

celulozna izolacija
pasivna skeletna hiša
Blower door
 

Trenutno gradimo

V letošnjem letu bomo gradili najmanj dve pasivni hiši. Eno v Tacnu in drugo na Drenovem griču. Takoj ko se bodo začele aktivnosti na gradbišu bomo objavili tudi slike. 

V letošnjem letu se zaklučujeta še dve hiši, ki smo ju postavili v lanskem letu in sicer pasivna hiša v Zbiljah in pasivna hiša v Latkovi vasi. Vsi objekti so izolirani s celulozno izolacijZIMICELL lastne proizvodnje. Gradnjo lahko spremljate na naši spletni strani v galeriji in na Facebook strani. Vabljeni k ogledu.


Pasivna hiša v Zbiljah. Potreba energije za ogrevanje (PHPP 07) 9,8 kWh/(m2a). Arhitekt in projektant Primož Ernožnik u.d.i.a.

Hiša Smelcer Hiša Smelcer Hiša Smelcer Hiša Smelcer
Oglejte si več fotografij v galeriji.

Pasivna hiša PUVA v Latkovi vasi. Arhitekt in projektant Črtomir Reberšak u.d.i.a., Logične hiše.

Pasivna hiša Puva Hiša Puva Hiša Puva Hiša Puva
Oglejte si več fotografij v galeriji.

Pasivni industrijski objekt Hala Komenda

V poslovni coni Komenda smo skupaj s podjetjem KLIVENT d.o.o. zgradili poslovno-industrijski objekt v pasivnem standardu izoliran s celulozno toplotno izolacijo. Objekt je velik 34 m × 34 m, v dveh nadstropjih z dvema pisarnama po 90 m2 na ravni strehi objekta. Nosilna konstrukcija industrijskega objekta je betonska nosilna, betonska konstrukcija je od zunaj obdana z lesenimi stenami z vpihano celulozno izolacijo. Poslovni prostor na strehi je grajen v leseni okvirni konstrukciji. Streha pisarne in industrijskega objekta je narejena iz lesenih žebljanih nosilcev.

Hala Komenda Hala Komenda Hala Komenda Hala Komenda Hala Komenda

Oglejte si več fotografij v galeriji.

Potek gradnje:


20.3.2012

Pričeli smo z montažo obodnih sten industrijskega objekta. Nosilna konstrukcija sten je izdelana iz lesenih I nosilcev, ki omogočajo minimalen toplotni most, kar je posebej pomembno za pasivne objekte. Med nosilci bo vpihana celulozna toplotna in zvočna izolacija ZIMICELL.

13.4.2012

Montaža zunanjih sten poteka hitro.V tem tednu smo postavili še konstrukcijo zadnje zunanje stene in jo obložili z OSB ploščami. Iz pisarne na strehi objekta je že zelo lep pogled na veliko ravno streho pokrito z EPDM folijo. V pisarnah smo vgradili fiksna okna in dvižno nagibna balkonska okna. V tem tednu smo v pisarni na strehi poslovno industrijskega objekta začeli z montažo podkonstrukcije stropa. Vabljeni, da si ogledate galerijo slik, kako poteka gradnja.

10.5.2012

Gradnja objekta poteka hitro. Sedaj so zunanje stene od zunaj že vse oblečene z OSB ploščami. Znotraj smo na stene in streho namestili parno oviro in leseno podkonstrukcijo za mavčnokartonske plošče. Streha je sedaj že popolnoma zaključena s štirimi izvedenimi podtlačnimi odtočnimi sistemi in rezervnimi prelivi. V preteklih tednih je potekalo intenzivno urejanje okolice ter nameščanje dovodov instalacij do objekta. V tem tednu bo okrog hale položen tudi asfalt.

September 2012

Dela so skozi celotno poletje potekala večinoma v notranjosti objekta. Najprej smo zaključili stene in strope. Na strop v nadstropju smo namestili hibridno parno oviro, ki smo jo na konstrukcijo dobro zatesnili s trajnoelestično tesnilno maso in lepilnimi trakovi, da smo zagotovili ustrezno zrakotesnost. Preko nje smo namestili podkonstrukcijske letve za mavčnokartonske plošče, nato smo v streho vpihali celulozno izolacijo v debelini 40 cm. Po vpihovanju je sledila montaža MK plošč ter bandažiranje in slikopleskarska dela. Zunanje stene smo iz notranje strani zaključili na enak način kot streho. Preko poletja se je izvajala tudi montaža instalacij (elektro, strojne instalacije, prezračevanje, ...). Trenutno poteka montaža fasadne folije, s katero bomo zaščitili OSB plošče na zunanjih stenah, kasneje pa bomo preko nje montirali prezračevano fasado. V hali se je konec avgusta že začela montaža linije za proizvodnjo celulozne izolacije.

September 2012 - Januar 2013

V tem obdobju so dela večinoma potekala v notranjosti objekta. Izvajala so se razna zaključna dela, polaganje keramike, slikopleskarska dela, finomontaža elektro in vodovodnih instalacij, alarmni sistemi ... V objektu že stoji linija za proizvodnjo celulozne izolacije, na kateri že poteka testna proizvodnja. Celulozno izolacijo proizvedeno na lastni liniji trenutno vpihujemo v zunanje stene naše hale. V drugi polovici hale trenutno potekajo keramičarska in elektroinstalaterska dela.

 

Aktualne podstrani

 

Ne spreglejte ...

povprasevanje

teaser_reference [256x256 px, 82.422 bytes]

 

RSS channel Aktualne novice in obvestila

 

 
 

Trenutno gradimo - V prispevku opisujemo potek gradnje pasivnih in nizkoenergijskih lesenih hiš ZIMIC

gradnja v živo, pasivna hiša, montažna hiša, lesena hiša, skeletna gradnja, celulozna izolacija

 

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije